Abant Kebabı Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Abant Kebabı Tarifi
    Abant Kebabı Tarifi
    dakika
    Malzemeler

    *500 gr kuzu kuşbaşı

    *2 adet patlıcan

    *1 tane sivri biber

    *1 adet patates

    *7 tane mantar

    *tuz ve çiçek yağı

     

    Beşamel sos tarifi: 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 250 gr kaşar peyniri rendelenmiş, tuz ve karabiber.

    Yapılışı

    ilk önce eti haşlamak için tencereye alın ve ocağınızı en yüksek ateşe verin ve etiniz bir yandan pişmeye devam ederken siz bir yandan biberi, patlıcanı ve diğer sebzeleri kızartmaya başlayın.

    O bittikten sonra beşamel sosu için un ve yağı beraber kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin, diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.

    Püf noktası: pişirdiğiniz etleri, kızarttığınız sebzeleri bir kapta harmanlayarak bor cama alın ve üzerine beşamel sosunu ekleyin ve fırına sürün 10 dakika sonra rendelediğiniz kaşarı da üzerine ekleyerek kızarıncaya kadar fırında pişmesine izin verin.

    Fırından çıkarmış olduğunuz kebabı afiyetle yiyebilirsiniz. Yanına yayık ayranı ve soğan mezelerinizi koymayı unutmayın. Sağlıcakla…