Adana Kebap

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Adana Kebap

    Adana Kebap Malzemeleri

    • 500 gr. Kuzu Eti ( kaburga ve but tarafından)
    • 125 gr. Kuzu kuyruk (yağı)
    • Kırmızı biber
    • Karabiber
    • Tuz
    • 1-2 diş sarımsak – İsteğe Bağlı

    Adana Kebap Yapılışı

    • Kuzu kaburga ve but tarafından olan 500 gr. Etin sinirleri alınıp temizlenir.
    • Et satır, satır yoksa iri ve kesin bir bıçak yardımıyla, tahta üzerinde, kıyılarak el kıyması haline gEtirilir.
    • Kuyruk yağı da aynı şekilde tahta üzerindeki Ete eklenerek, hepsi karıştırılarak iyice kıyılır.
    • Az tuz, kırmızı biber, karabiber ve arzuya göre 1-2 diş sarımsak da eklenerek, en az 10-15 dakika boyunca, Et özleşene kadar, çok iyi bir şekilde yoğrulur.
    • Üzeri örtülüp buzdolabına alınır ve bir gece dinlendirilir. Beklemeye vaktiniz yoksa en az 1 saat dinlendirilir.
    • Dinlendirilen Et tekrar iyice yoğrulduktan sonra, yumruk büyüklüğünde porsiyonlar halinde alınır.
    • Et, (el hafif ıslatılıp) seri bir şekilde sıvazlanarak yassı şişlere dizilir. Bu şekilde şişlere saplanan Et, sıvazlanıp bastırılarak düzgün bir şekilde şişlere yayılır.
    • Ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır.
    • Servis saatine yakın zaman kadar tekrar dinlendirilen şişler, ızgaranın veya mangalın üzerine atılarak pişirilir.
    • Adana kebap, yanında şalgam suyu, pişmiş soğan salatası, sumaklı salata, acılı ezme, ayran, haydari, bol yeşillik, mevsim salatası, lavaş vs. gibi garnitürler ile sıcak olarak servise sunulur.
    • AfiyEt Olsun
    Malzemeler
    Yapılışı