Alaca Çorbası

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Alaca Çorbası
    Alaca Çorbası
    dakika
    Malzemeler

    1 Çay bardağı aşurelik buğday

    1 Çay bardağı nohut

    1 Çay bardağı yeşil mercimek

    4 Adet kuru soğan

    Bir yemek kaşığı domates salçası

    1 Yemek kaşığı biber salçası

    1 Su bardağı yoğun et suyu

    2-3 Adet kurutulmuş dolmalık biber

    2 Yemek kaşığı tereyağ

    Kurutulmuş tarhun, pulbiber

    Yapılışı

    Akşamdan buğday, yeşil mercimek ve nohutu ayrı ayrı ıslatın. Nohutu ayrı haşlayın. Buğdayı tencereye az su ile koyup bir taşım kaynatın.

    Buğday ve yeşil mercimekleri birlikte düdüklüye alıp, et suyu ve su ekleyin, buharı çıktıktan sonra yirmi dakika pişirin. Başka bir tavada irice piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağ tereyağ karışımında soteleyin.

    Kavrulan soğanlara domates ve biber salçasını ekleyip tekrar kavurun. Düdüklüdeki buğday ve mercimeklere soğanlı salçalı harcı, nohutları ve gelişi güzel parçaladığınız yıkanmış kuru biberleri ekleyip tekrar altını yakın.

    Buharı çıktıktan sonra iki üç dakika pişirip ocaktan alın.

    Tuzunu, karabiberini ayarlayın, başka bir tavada erittiğiniz tereyağına attığınız pulbiber ve bolca kurutulmuş tarhunu ekleyip servis yapabilirsiniz.