Antep Usulü Aşure

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Antep Usulü Aşure

    Antep Usulü Aşure Malzemeleri

    • bir su bardağı aşurelik buğday,
    • iki çorba kaşığı bal,
    • 1/2 su bardağı nohut,
    • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker,
    • 1/2 su bardağı fasulye,
    • Tuz,
    • bir kahve fincanı lolaz (kuru börülce),
    • Fıstık,
    • ceviz,
    • bir çorba kaşığı pirinç
    • Meyve şekerlemeleri
    • bir su bardağı süt
    • iki çorba kaşığı gül suyu
    • bir adet portakal pekmezi
    • Kestane taneleri
    • Mayana (rezene)

    Antep Usulü Aşure Yapılışı

    • Buğdayı bir gece önceden kaynatın, ıslatın.
    • Sabah bir saat kadar pişirin.
    • Nohutu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin. Suyunu saklayın.
    • Börülceyi bir gece önceden ıslatın, sabahında 25 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Suyunu saklayın.
    • Buğdayı pişirirken 50 dakika sonra yıkanmış pirinci ilave edin.
    • Fıstık ve bademin kabuklarını soyun.
    • Cevizi rendeleyin.
    • Portakal kabuğunu rendeleyin.
    • kestaneyi mikrodalga fırında ya da norma fırında kabuğu soyulana kadar pişirin ve küp küp doğrayın.
    • Buğday pirinçle pişerken pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin.
    • Haşlanmış börülceyi koyun.
    • Tüm malzemeler istenilen kıvama geldiğinde şekeri koyun.
    • 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
    • Kıvamı muhallebi gibi olmalı.
    • eğer üzerine su eklemeniz gerekirse, kaynar su ekleyin.
    • sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğradığınız kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin.
    • ocağın altını kapattıktan sonra bal, portakal kabuğu rendesi ve gül suyunu koyun.
    • çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleme yapın.
    • Üzerine mayana yani rezene serperek servis yapın.

    Malzemeler
    Yapılışı