Antep Usulü Kısır Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Antep Usulü Kısır Tarifi
    Antep Usulü Kısır
    dakika
    Malzemeler
    • 4 bardak ince bulgur
    • 2 demet kadar taze soğan
    • 1 demet kadar taze sarımsak
    • 1 tane kuru soğan
    • Yarım bardak sıvı yağı
    • 1 tane limon
    • Sıcak su
    • 1-2 kaşık nar ekşisi
    • 2 kaşık biber salçası
    • 2 kaşık domates salçası
    • Tuz
    • Arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz
    Yapılışı

    Oldukça kolay olan bu tarife gelince, bir kaba bulguru koyup sıcak su ile bulgurların üzerini geçmeyecek şekilde ıslayalım.

    Taze soğanı, taze sarımsağı ve kuru soğanımızı ince ince doğrayalım.

    Dinlenmiş bulgurun içine salçaları, tuzu, sıvı yağı, limon suyunu, nar ekşisini ve baharatları koyup iyicene yoğuralım.

    Sonra kıydığımız taze soğanı, taze sarımsağı ve soğanı ilave edip bi güzel  karıştıralım.

    Antep usulü kısırımızı servis tabağına alıp istediğimiz gibi süsleyip servis yapabiliriz.

    Afiyet olsun sizlere.