Avcı Böreği

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Avcı Böreği
    Malzemeler

    Avcı Böreği

    4 Adet yufka
    4 Adet yumurta akı
    250-300 Gr. Kıyma
    3 Adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
    1 Yemek kaşığı biber salçası
    Yarım çay bardağı bulgur
    1 Çay bardağı sıcak su
    Yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
    1 Tatlı kaşığı tuz
    1 Tatlı kaşığı karabiber
    1 Su bardağı maydanoz, doğranmış
    1 Adet yumurta
    Galeta unu

    Yapılışı

    Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyip. Bulgur ile suyu da ekleyip pişirin.
    Piştikten sonra ocaktan indirip ceviz, tuz, karabiber ve maydanozu ilave edin.
    4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
    Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin.
    Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya bölüp. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde sarın.

    Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
    1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın
    yağda kızartın ya da 200 derece ısınmış fırında pişirin.