Badem Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Badem Çorbası

    Badem Çorbası Malzemeleri

    • 250 ml Tavuk Suyu
    • 250 ml Süt
    • 1,5 yemek kaşığı Tereyağı
    • 1 yemek kaşığı Un
    • 130 gram Çiğ Badem
    • 1/2 çay kaşığu Yenibahar Tuz, Karabiber

    Badem Çorbası Yapılışı

    • Bademlerden 2 yemek kaşığı kadarını ince ince doğrayın, kalanın rondodan un ufak olacak şekilde geçirin.
    • 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
    • Kızınca unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
    • Daha sonra un ufak olan bademleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Önce sütü, ardından tavuk suyunu karıştırarak azar azar ekleyin.
    • Yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip çorbanızı kaynama noktasına getirin.
    • Altını kısıp 10-15 dakika pişirin.
    • Kalan tereyağı ile ince doğradığınız bademleri bir tavada kavurup çorbanın üzerini süsleyin.

    Malzemeler
    Yapılışı