Badem veya Limon Salçalı Palamut

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Badem veya Limon Salçalı Palamut
    Malzemeler

    Badem veya Limon Salçalı Palamut

    1 kilogram palamut

    1 adet kereviz

    1 adet havuç

    2 defne yaprağı

    Tuz, karabiber, limon suyu

    Yapılışı

    Sebzeler temizlenip, iri iri doğranır. Geniş bir tencereye yerleştirilir. Üzerine balık filetolar dizilir. Tuz, karabiber, limon suyu gezdirilir ve üzerine defne yaprağı konur.

    Üstünü örtecek kadar su eklenir. Ocağa oturtulur. 20-25 dakika kadar pişmeye bırakılır.

    Balık sebzenin içerisinden süzülerek alınır. Salatalarla veya makarnalarla garnitür olarak ikram edilir.

    Üzerine badem veya limon salçası gezdirilir.

    Not: Levrek ve kefal de bu tarzda pişirilebilir.