Baklalı Bulgur Pilavı

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Baklalı Bulgur Pilavı
    Malzemeler

    1 Adet orta boy kurusoğan

    3 Yemek kaşığı zeytinyağı

    1 Su bardağı bulgur

    1 Tatlı kaşığı biber salçası

    Bir küçük kase kavurma

    1 Orta boy domates

    1 Adet sivri biber

    7-8 Adet taze bakla

    1 Çay kaşığı toz şeker

    Tuz, karabiber

    2-3 Dal taze nane

    1 Su bardağı et suyu

    Su

    Yapılışı

    Kurusoğanları incecik, yemeklik doğrayın, zeytinyağında sararana kadar kavurun. Ayıklayıp ince ince doğradığınız baklaları da ekleyin, tekrar kavurun. Baklaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip ocağın altını kısın.

    Baklalar suyunu çekip yumuşadığında önce kavurmayı, sonra biber salçasını ekleyip kavurun. Sırasıyla doğranmış sivri biber ve domatesleri, bulguru ekleyip bir iki dakika tekrar kavurun.

    Bulgurunuzun çektiği suya göre ayarlayıp, et suyu ve su ekleyin, tuz, karabiber, toz şeker serpin. Altını kısıp pişmeye bırakın. Pişen pilava kıyılmış taze nane ekleyip karıştırın, servis yapın.