Bakliyat Yemekleri Pratik Bilgiler

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Bakliyat Yemekleri Pratik Bilgiler
    Malzemeler

    Pratik Bilgiler

    1- Fasulye,nohut.mercimek gibi kuru gıdalar,küf ve rutubetten uzak tutulmalı;saklandığı kabın dibine tuz serpilmeli ve arada karıştırılmalıdır.Akşamdan ılık veya soğuk suyla ıslatmak,kolay pişmesini sağlar.

    2- Pişmeden önce yeni bir suyla haşlayıp,o suyu dökmek,gıdanın gaz yapma özelliğini azaltır.

    3- Pişirmeden önce haşlanabileceği gibi,haşlanmadan da kullanılmalıdır.

    4- Pişirme sırasında su ilave etmek gerekirse,sıcak su kullanılmalıdır.

    5- Yemeğin pişmesine yakın tuzu katılır.

    6- Ocaktan alınınca,yemeğin yüzeyinde biraz su olmalıdır.Çünkü dinlenme sırasında da baklagiller su çekmeye devam eder.

    7- Bakliyat türü yiyecekler,iyice pişirdiği taktirde,besin değeri daha da artar.

    8- Kuru bakla pişirirken,içine bir parça kekik atılırsa hoş olmayan kokusu önlenmiş olur.

    Yapılışı