Bal Kabaklı Cheesecake

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Bal Kabaklı Cheesecake

    Bal Kabaklı Cheesecake Malzemeleri

    • Tabanı için;
    • 2 su bardağı zencefilli bisküvi ya da petibör bisküvi
    • Ezilmiş zencefil
    • Çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağı
    • Cheesecake için;
    • 1 su bardağı labne
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 1/4 su bardağı un
    • 4 yumurta
    • 1/2 su bardağı bal kabağı püresi
    • 1,5 tatlı kaşığı rom aroması (isteğe bağlı)
    • 1,5 tatlı kaşığı zencefil
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1/4 tatlı kaşığı muskat
    • 1 tatlı kaşığı vanilya
    • 3/4 su bardağı çikolata
    • Üzeri için;
    • Karamel sos
    • Ceviz

    Bal Kabaklı Cheesecake Yapılışı

    • İlk olarak taban için olan malzemeleri karıştırıp kalıbın dibine bastırarak pasta tabanı haline getirin.
    • 8-10 dk 150 derece ısıtılmış fırında pişirin.
    • Bu sırada labne, şeker, yumurta, vanilya, unu karıştırın.
    • Daha sonra karışımın yaklaşık 3 su bardağı kadarını başka bir kaba ayırın.
    • Kalan karışıma çikolata dışında kalan malzemeleri ilave edin.
    • Ayırdığınız karışıma ise benmari usulü eritilmiş çikolata ekleyip karıştırın.
    • Soğuyan tabanın üzerine ilk olarak bal kabaklı karışımı sonrasında çikolatalı karışımı ekleyip 80-90 dk pişirin.
    • Dışarıda bir kaç saat beklettikten sonra servis yapın.
    • Servis için üzerine karamel sos ve ceviz kullanabilirsiniz.

    Malzemeler
    Yapılışı