Balık Çorbası

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Balık Çorbası

    Balık Çorbası Malzemeleri

    • 1 adet orta boy levrek veya mezgit
    • 2 Lt su
    • 1 adet soğan
    • 3 adet kereviz sapı
    • 3 adet havuç
    • zeytinyağ
    • 50 gr un
    • 1 limon
    • ½ demet maydanoz
    • 1 adet defne yaprağı
    • 7-8 adet tane karabiber
    • 2 diş sarmısak

    Balık Çorbası Yapılışı

    • Soğan kereviz ve havuçlarımızı soteliyoruz.
    • Bir tülbenttin içine defne yaprağı, maydanoz sapı, karabiber ve sarımsağı da ezip üzerine kuru kekik ekliyoruz ve tülbenti bağlıyoruz.
    • Filetosunu çıkarttığımız balıkların kafasını da soğan, kereviz ve havuçlarla sotelediğimiz tenceremizin içine ekliyoruz.
    • Üzerine soğuk su ekleyip kaynadıktan sonra baharat torbamızı içine atıyoruz. 45 dakika kadar kaynatıyoruz.
    • Ardından küp küp doğradığımız mezgitleri de içine atıp 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra çorbamız hazır.

    Malzemeler
    Yapılışı