Balkabağı Reçeli

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Balkabağı Reçeli

    Balkabağı Reçeli Malzemeleri

    • yarım kilo bal kabağı
    • 3/4 kilo toz şeker
    • 1 litre su
    • yarım limonun suyu
    • Kireç kaymağı için:
    • 2,5 litre soğuk su
    • 150 gram sönmemiş kireç

    Balkabağı Reçeli Yapılışı

    • sert dokusu olan meyve sebzelerin reçeli genel olarak kireç kaymağında bekletilerek hazırlanır. Ancak çok çok iyi durulamalısınız.
    • Kireç kaymağı için: soğuk su ile sönmemiş durumda satın aldığınız kireci derin bir tencerede karıştırın. Eriyen kireçli suyu 3 saat kadar durulmaya bırakın.
    • Sonra, suyun üzerinde oluşan ince tabakayı bir kaşık yardımıyla alın. Dibe çöken kireç ile suyu bulandırmamaya özen göstererek dikkatli bir şekilde başka yere süzün.
    • Balkabağının çekirdekli iç kısmını ayıklayın.
    • Yeşili kalmayacak şekilde kabuğu soyun ve balkabağını durulayın.
    • şekil vermek için ucu tırtıklı bir bıçakla küçük küpler halinde kesin.
    • kabak parçalarını elde ettiğiniz duru suda 4-5 saat bekletin.
    • Suda beklettiğiniz kabakları bol su ile birkaç defa yıkayın.
    • süzülmesi için süzgeçte bekletin.
    • tencereye su ve toz şekeri koyun, karıştırarak kaynatın.
    • durulanmış, süzülmüş kabakları şuruba ekleyin ve reçel kıvamı alana kadar kaynatın.
    • ocaktan almadan biraz önce limon suyu ekleyin.
    • oda sıcaklığında ılıdıktan sonra temiz bir cam kavanozda muhafaza edin.
    • afiyet olsun.

    Malzemeler
    Yapılışı