Balkabaklı Beyaz Çikolatalı Cheesecake

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Balkabaklı Beyaz Çikolatalı Cheesecake
    Malzemeler

    100 Gr. Burçak yada yulaflı biskuvi

    30 Gr. Toz badem

    ¼ Çay kaşığı toz zencefil

    ¼ Çay kaşığı toz tarçın

    40 Gr. (2 Yemek kaşığı) Eritilmiş tereyağı

    300 Gr. Labne peynir

    80 Gr. Beyaz çikolata, kıyılmış

    2 Adet (100 gr)  orta boy yumurta

    20 ml. Akçaağaç şurubu yada 30 ml. Bal

    1/2 Çay kaşığı toz zencefil

    1/2 Çay kaşığı toz tarçın

    1 Tutam rende muskat

    1 Çay kaşığı vanilya özütü yada ½ paket vanilin

    120 Gr. Balkabağı püresi

    (18 cm kek kalıbı için )

     

    Yapılışı

    Kabak püresi için doğradığınız balkabaklarını fırın tepsisi üzerine yerleştirip fırında 180 C de yada buharda 1-1,5 saat arası yumuşayana kadar pişirin.Pişen balkabaklarını rondodan geçirip püre haline getirin. Alt taban için biskuvileri rondoda irice çekip toz badem ve baharatlarla karıştırın.

    Erimiş tereyağı ile harmanlayarak kek kalıbının tabanına ve yan kenarlara doğru yayıp hafifçe bastırın.  Peynir dolgusu için iyice suyunu süzdüğünüz labneyi mikserin en düşük hızında 10-15 sn. kadar yumuşatın.Peyniri çok çırpmak içine hava alıp çatlamalara ve kuru bir dokuya yol açar.

    Erimiş beyaz çikolata ve yumurtaları ekleyerek karıştırın. Akçaağaç Şurubu,vanilya,baharatlar ve püreyi bir kapta karıştırıp ilave edin.Homojen görünene kadar karıştırın. Kalıba dökün ve kalıbın tabanını tezgaha yavaşca birkaç kez vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Fırınınızı 160 C ye ayarlayın.Fırının bir kenarına içi kaynar su dolu ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin.Pişme süresince buhar yapmaya yarayacak.

    Kalıbı fırına yerleştirin.Yaklaşık 40 dakika içinde cheesecake pişecektir.40 dakika sonunda fırını biraz salladığınızda kekin ortasının halen sallanıyor olması gerekli.Sallanmıyorsa çok pişmiş demektir.

    Kek soğuduğunda bu sallanan kısımda sertleşecektir.  Kekiniz piştiğinde fırının kapısını çok az aralayarak keki tamamen soğuyana kadar fırında bırakın.Oda ısısına gelince buzdolabına koyarak en az 8 saat dinlendirin.

    Bu süre sonunda sıcak suya batırılmış bir bıçak ile keserek servis edebilirsiniz.