Ballı Muzlu Kek

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Ballı Muzlu Kek

    Ballı Muzlu Kek Malzemeleri

    • 1 buçuk su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • Çeyrek çay kaşığı tuz
    • 115 gram oda sıcaklığında tereyağı
    • Yarım su bardağı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı vanilya
    • 1 adet büyük boy oda sıcaklığında yumurta
    • 2 adet olgunlaşmış, kararmış püre haline getirilmiş muz
    • Yarım su bardağı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı bal

    Ballı Muzlu Kek Yapılışı

    • Tereyağ ile kek kalıbınızı yağlayın.
    • Geniş bir kasede un, tuz ve karbonatı karıştırın.
    • Bir çırpma kabında tereyağ ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın ve yumurtaları ekleyin.
    • Başka kasede vanilya, yoğurt, muz ve balı karıştırın ve yumurtalı karışıma ekleyin.
    • En son unlu karışımı da ekleyerek sadece karışana kadar çırpın.
    • Karışımı kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin.

    Malzemeler
    Yapılışı