Bamya Dolması Adana

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Bamya Dolması Adana

    Bamya Dolması Adana Malzemeleri

    • yarım kilo bamya
    • 2 su bardağı pirinç
    • 3-4 diş sarımsak
    • 2 yemek kaşığı fıstık (dolmalık olacak)
    • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
    • 1 su bardağı zeytinyağı

    Bamya Dolması Adana Yapılışı

    • Yemeği yapmaya başlamadan 15-20 dakika önce pirinci sıcak suda bekletin.
    • Bir tavada zeytinyağı, fıstık ve kuş üzümünü kavurun ve sonra pirinci ekleyip pirinçle birlikte biraz daha kavurun.
    • Pirinç kavrulunca üzerine sıcak su ilave edin.
    • demlenirken içine baharatları da ekleyin.
    • ayrı olarak bamyalardan büyük olanların sap kısımlarını keserek içlerini boşaltın.
    • hazırladığınız harçla bamyaların içini doldurun.
    • bir tencerenin dibine dilimlenmiş limon döşeyin üzerine de içlerini doldurduğunuz bamyaları koyun.
    • bamyaların üzerine tuz, toz şeker ve zeytinyağı gezdirip kısık ateşte pişirin

    Malzemeler
    Yapılışı