Banyolu Börek Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Banyolu Börek Tarifi
    Banyolu Börek Tarifi
    dakika
    Malzemeler
    • 4 tane böreklik yufka
    • Yarım bardak sıvı yağ
    • İç Harcı İçin
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 kase beyaz peynir (ufalanmış)
    • Üstü İçin
    • Çörek otu, Susam
    • Yumurta sarısı

    Banyolu börek tarifi için sizlere sunmuş olduğumuz tarifi özenle hazırladık. Enfes bir tat yakalamanız için tarifimizde en ince detaya kadar indik. Sizlere birbirinden harika lezzetleri sunarak lezzet diyarına yeni bilgiler eklemiş olduk. Sizde tarif için kolları sıvayıp hemen muhteşem lezzeti yakalayın. Nasıl mı? Çayınızı yudumlarken yanında çıtır çıtır pişen muhteşem banyolu börekle tabi ki.

    Yapılışı
    • Ardından yufkayı temiz bir tezgahın üstüne serip arasını fırça yardımıyla yağlayın.
    • Üstüne diğer yufkayı serip tekrardan fırçayı elinize alarak diğer yufkayı da yağlayın.
    • Kesme aparatı yardımıyla yufkanızı üçgen biçimde 8 eşit parçaya bölün.
    • Böldüğünüz parçaların geniş kısmına iç harç malzemelerinden belirli miktarda koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
    • Aynı işlemi kalan diğer yufkalar içinde uygulayın.
    • Soğuk suyunuzu hazırlayın ve geniş bir kap içerisine boşaltarak hazırlamış olduğunuz börekleri suyun içinde bir kaç dakika kadar bekletin.
    • Daha sonra börekleri sudan çıkartarak kağıt havlu üstünde 5 dakika boyunca suyun süzülmesini bekleyin.
    • Börekleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
    • En son fırında kızarıncaya dek 200 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    • Afiyet Olsun.