Barbunya Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Barbunya Tarifi
    Türk Mutfağından
    kişilik
    Malzemeler

    Barbunya Tarifi

    ½ kilo haşlanmış barbunya
    1 adet patates
    2 adet havuç
    1 adet kuru soğan
    4 diş sarımsak
    1 adet kıyılmış kereviz sapı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 adet domates rendesi
    1 çay bardağı sıcak su
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı kaya tuzu

    4 kişilik.

    Yapılışı

    Patates ve havucu küp küp doğrayın. Soğanı yemeklik kıyın ve bir tencerede zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Birkaç dakika sonra patatesi, havucu, sarımsağı, kereviz sapını, şekeri, tuzu ve salçayı ekleyin.

    Hepsini beraber 5 dakika kavurup domates rendesi, haşlanmış barbunya ve suyu ekleyip 20 dakika pişmeye bırakın. Ilık yahut soğuk servis edin. Dilerseniz servis için maydanoz ve limon kullanabilirsiniz