Bardakta Meyveli Kek Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Bardakta Meyveli Kek Tarifi
    Bardakta Meyveli Kek Tarifi
    dakika
    Malzemeler
    • 3 tane yumurta
    • 1 bardak şeker
    • 1 bardak süt
    • Yarım bardak su veyaportakal suyu (portakal suyu kullandım)
    • 1 bardak sıvı yağı
    • 1 türk kahvesi fincanı minik doğranmış incir
    • 1 türk kahvesi fincanı minik doğranmış kayısı
    • 2 paket kadar kabartma tozu
    • 3-3,5 bardak un
    • 1 çay bardağı kadar damla çikolata
    Yapılışı

    Önce kayısı ve inciri su da 5 dakika kadar bekletelim ve suyunu süzelim.

    Üzerlerine 1 yemek kaşığı un serpip karıştıralım. (meyvelerin üzerine un yapışmalı yoksa meyveler dibe çöker)

    Yumurtaları ve şekeri 5 dakika mikser yardımıyla çırpalım.

    Üzerine sütü, portakal suyunu ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım.

    Sonra elediğimiz kabartma tozlarını ve azar azar unu ilave edip çırpalım. (hamurun kıvamı normal kek kıvamından daha yoğun olacak yani akışkan olmayacak)

    Daha sonra kayısıyı, inciri ve ilave edip karıştıralım.

    Bardakları kesinlikle yağlamadan kek hamurunu, bardaklara paylaştıralım.

    Üzerlerine damla çikolata serpelim.

    Önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dakika pişirelim.

    Pişen keklerimizi fırından aldıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örtüp ve soğumaya bırakalım.

    Kekleri servis etmeden önce bardakları yırtıp kekleri çıkaralım ve servis yapalım.

    Not: 10 bardak kek çıkıyor. Karton bardak kullandım. Fırında erime yapmıyorlar haberiniz olsun ve afiyet olsun.