Beyaz Çikolatalı Balkabaklı Kurabiye

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Beyaz Çikolatalı Balkabaklı Kurabiye

    Beyaz Çikolatalı Balkabaklı Kurabiye Malzemeleri

    • Yarım su bardağı tereyağ
    • 1/4 su bardağı esmer şeker
    • Yarım su bardağı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya vanilin)
    • 6 yemek kaşığı balkabağı püresi
    • 1 buçuk su bardağı un
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
    • Yarım çay kaşığı karbonat
    • 1 buçuk tatlı kaşığı tarçın
    • 1 tatlı kaşığı karışık balkabaklı kek baharatı
    • Yarım su bardağı küçük küçük parçalanmış beyaz çikolata

    Beyaz Çikolatalı Balkabaklı Kurabiye Yapılışı

    • Kurabiyeleri batırmak için:
    • 100 gr (1 su bardağı) toz şeker
    • Yarım tatlı kaşığı tarçın
    • Balkabağı püresi için balkabağını küp küp kesin ve çok az suyla ufak bir tencerede kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayınca da püre yapmak için ezin.
    • Karışık balkabaklı kek baharatı için;
    • 4 yemek kaşığı toz tarçın,
    • 2 yemek kaşığı toz zencefil,
    • 4 tatlı kaşığı toz muskat,
    • 2 tatlı kaşığı yenibahar ve 2 tatlı kaşığı toz karanfil i karıştırın.
    • Tereyağını eritin. Ancak kullanırken çok sıcak olmaması gerekiyor.
    • Bir çırpma kabında tereyağ, esmer ve toz şekeri çırpın. Vanilya ve balkabağı püresini de ekleyin ve çırpın.
    • Bir kapta un, kabartma tozu, tuz, karbonat, tarçın ve karışık baharatı harmanlayın.
    • Tereyağlı karışıma ekleyin. Hamur haline gelir gelmez beyaz çikolataları da ekleyin.
    • Cıvık bir hamur elde edeceğiniz için buzdolabında en az yarım saat soğutun.
    • Küçük bir tabakta kurabiye toplarını bulamak için toz şeker ve tarçını karıştırıp hazırlayın.
    • Hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın, üzerine çok hafif bastırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
    • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

    Yayınlanma Tarihi: 13 Ekim 2016

    Malzemeler
    Yapılışı