Bohça Kebabı Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Bohça Kebabı Tarifi
    Bohça Kebabı Tarifi
    dakika
    Malzemeler
    • Yarım kilo dana kuşbaşı
    • 2 tane yeşil biber
    • 1 tane orta boy domates
    • 1 tane orta boy soğan
    • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
    • Karabiber, Kırmızı Toz Biber, Tuz
    • Krep Malzemeleri
    • 300 ml süt
    • 2 tane yumurta
    • 1,5 bardak su
    • 1 fincan sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Beşamel Sos Malzemeleri
    • 300 ml süt
    • 1,5 kaşık un
    • 1 kaşık tereyağ
    • Karabiber, Tuz
    • Üstü İçin Malzemeleri
    • Rendelenmiş Kaşar

    Sizler için Et Yemekleri kategorisine farklı bir lezzet farklı bir tat ekledik. Çok beğeneceğiniz Bohça Kebabı’nın detayları alt kısımda yazmaktadır. Evinizde misafirlerinize görsel bir şölen hazırlamak istediğinizde kreple etin muhteşem görüntüsünü hazırlayıp afiyetle sunun.

    Yapılışı
    • İlk olarak tencereye eti alarak suyunu salıp çekinceye dek pişirin.
    • Etler pişince üstüne ince doğranmış soğanla beraber doğranmış biber ve domatesi ilave ederek yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.
    • Ardından bezelyeyi ilave ederek tuzunu ve baharatlarını katıp karıştıra karıştıra biraz daha pişirin.
    • Krep İçin
    • Krep tavasına yumurta, süt, un, sıvıyağ ve tuzu alarak ince ince krepler hazırlayın.
    • Beşamel Sosu İçin
    • Öncelikle tereyağını sos tenceresine alarak eritin ve unu üstüne ilave ederek kavurun.
    • Kavrulduktan sonra azar azar sütü ilave ederek karıştıra karıştıra topaklanmamasını sağlayın.
    • Karıştırarak koyu kıvam aldıktan sonra karabiberle beraber tuzunu katıp ocaktan alın.
    • Hazırlanan kreplerin içine iç harcı ilave ederek kare olacak biçimde katlayın.
    • Aynı işlemi bitene kadar yaptıktan sonra tümünü borcama alın.
    • Son olarak beşamel sosu üstünde gezdirerek rendelenen kaşar peynirini serpiştirin.
    • En son yaklaşık 15 dakika kadar 180 derece ayarlı fırında pişirin.
    • Afiyet Olsun.