Cadılar Bayramı Kurabiyesi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Cadılar Bayramı Kurabiyesi

    Cadılar Bayramı Kurabiyesi Malzemeleri

    • 1 bardak yumuşamış tereyağı (erimemiş)
    • 1 bardak şeker
    • 1 yumurta
    • 1 çay kaşığı badem özü
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • 1çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 3/4 bardak kavrulmuş badem
    • 2 2/3 bardak un
    • Vişne reçeli

    Cadılar Bayramı Kurabiyesi Yapılışı

    • Yağ, şeker, yumurta, badem özü ve vanilyayı bir kapta çırpın.
    • Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.
    • İyice karışan karışımı dolapta 30 dakika dinlendirin.
    • Kurabiye karışımının bir kısmını ayırın ve dilediğiniz renk gıda boyası ile renklendirin.
    • Kurabiye hamurundan rulolar yapıp parmak büyüklüğünde kesin.
    • Uç kısımlarına badem koyarak bastırın.
    • Orta kısımlarına kürdan yardımıyla çizikler atın.
    • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25 dakika pişirin.
    • Fırından çıkan kurabiyelerden bademleri çıkarın.
    • Bademin altına vişne reçeli sürüp tekrar bademleri yerleştirin.

    Malzemeler
    Yapılışı