Caramel Pots De Creme

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Caramel Pots De Creme
    6
    kişilik
    Malzemeler

    Toz şeker (karamel için) 60 gr.

    Süt (1 su bardağı) 240 ml.

    Çiğ Krema (1 su bardağı) 240 ml.

    2 Adet Yumurta (orta boy) 90 gr.

    2 Adet yumurta sarısı 35 gr.

    Toz şeker 40 gr.

    1 Tutam tuz

    ½ Adet Vanilya çubuğu (Yoksa ½ paket toz vanilin)

    Bitter çikolata (kıyılmış ve eritilmiş) 65 gr.

    Yapılışı

    Bütün yumurta ve yumurta sarılarını birleştirip 40 gr. şekeri,tuzu ve ikiye kesilmiş vanilya çubuğunun tanelerini ilave ederek iyice karıştırın.(Uzun süre çırpılmasına gerek yok.Karışması yeterli olur)  Çikolataları benmari usulü eritin ılık olarak bekletin.

    Krema ve sütü karıştırıp ocak üzerinde ısıtın.(kaynatmadan) Karamelin hazırlanışı; tabanı kalın bir sos tavasına 60 gr. şekeri parça parça döküp karıştırmadan ve her seferinde döktüğünüz kısmın tamamen erimesini bekleyerek karamel rengi gelene kadar pişirin.

    Isıttığınız süt+krema karışımını yavaşca ocaktaki karamele dökün ve sürekli karıştırarak sertleşen karamel parçaları varsa erimesini sağlayın. Yumurta karışımına sıcak sütün 1/3 ünü dökerek hızlıca karıştırın.Kalan sütüde dökerek karıştırmaya devam edin.

    Erimiş çikolatayıda karışıma yedirerek homojen bir görünüm olana dek spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız fırın kaplarına karışımı paylaştırın.Karışımın üzerinde köpük oluştuysa ince delikli elekten geçirerek dökebilirsiniz.

    Fırın kaplarını derin bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin içine kapların en az yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun. 165 C ye ısıtılmış fırında 40 dakika civarında pişirin. Pişme süresinin bitiminde kapların ortası hafifçe sallanır olmalıdır.Soğuyunca bu sallanan kısım da sertleşecektir.

    Buzdolabında en az 8 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.