Çemenli Kanepe Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Çemenli Kanepe Tarifi
    Malzemeler

    Çemenli Kanepe Tarifi

    1 çay bardağı domates salçası

    1 çay bardağı biber salçası

    1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

    Küçük bir kalıp peynir

    2 dilim ekmek içi

    3-4 diş sarımsak

    Karabiber, kekik ve nane

    yarım çay bardağı zeytinyağı

    Yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu

    Dilimlenmiş ekmek veya sandviç ekmeği

    Yapılışı

    Ekmek ıslatılır ve sıkılır. (ya da robottan geçmiş bayat ekmek veya galeta unu olabilir).

    Sarımsak bir fiske tuzla dövülür. Dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır. Peynir rendelenir.

    Bütün malzemeler çukur bir kapa karıştırılır. Yarım bardak yağ az gelirse (ekmek veya galeta ununa bağlı olarak) bir miktar daha ilave edilir.

    Ekmek veya sandviç dilimlerine sürülebilir.

    Not: Ekmek içi veya galeta unu kullanılmayabilir.