Çerezli Cheesecake

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Çerezli Cheesecake
    Malzemeler

    Çerezli Cheesecake Tarifi

    Tabanı için
    100 Gr.Tereyağı
    200 Gr. Bisküvi
    1 Avuç fındık
    Kremasi için
    400 Gr. Labne peyniri
    500 Gr. Süzme yoğurt
    150 Gr.Şeker
    3 Adet yumurta
    2 Paket vanilya şekeri
    1 Limon rendesi
    Üzeri için
    150 Gr. Ceviz, fındık,antepfıstığı, dolmafıstığı

    Yapılışı

    Bisküvileri ve 1 avuç fındığı robot yardımı ile ince çekin. Tereyağını eritip içine katalım. Bu malzemeyi yağlanmış kelepçeli kalıbın dibine yayın. Kenarları 1 cm yukarı çıkacak şekilde kaşık yardımı ile düzeltin.10 dakika buzdolabında bekletin.

    Peyniri, yoğurdu, yumurtaları, şekeri, vanilya şekeri ve limon rendesini bir kapta iyice karıştırın. 175 derecede ısıtılmış fırına tabanı koyup yaklaşık 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda karıştırdığınız peynirli harcıda tabanın içine döküp 50 dakika daha pişirin.

    Çıkarmanıza yakın -yaklaşık 10 dakika– çerezleri döküp pişirmeye devam edin. Süre sonunda fırının ısısını kapatıp kapağını aralayarak 15 dakika dinlendirin. Bunun için bir mutfak bezini katlayarak kapak ve fırının arasına koyun. Fırından çıkarıp pastanın kendisini çekmesi için yaklaşık 4-5 saat
    bekleyin.