Cevizli Büzme Baklava

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Cevizli Büzme Baklava

    Cevizli Büzme Baklava Malzemeleri

    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı zeytinyağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay bardağı süt
    • 3 buçuk su bardağı un
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • Ceviz
    • 250 gram tereyağ
    • 3 buçuk su bardağı toz şeker
    • 3 su bardağı su
    • Birkaç damla limon

    Cevizli Büzme Baklava Yapılışı

    • Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyunu ekleyerek kısık ateşte 1-2 dakika daha kaynatın ve şerbeti kenara alın.
    • Başka bir kapta yumurta, zeytinyağı, süt, kabarma tozu ve sirkeyi koyup karıştırın.
    • Son olarak unu ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
    • Hamuru 6 parçaya bölün. Bu bezeleri de 10 ar parçaya kesin.
    • Bu parçaları nişasta yardımı ile olabildiğince açın.
    • Hamurun üzerine ceviz serpiştirin.
    • Oklava ile rulo yapın ve kenarlarından büzün.
    • Hamuru oklavadan yavaşca çıkarın ve dilimlere bölün ve fırın tepsisine yerleştirin.
    • Bir tencerede tereyağını eritin.
    • Kızgın yağı fırın tepsisindeki tatlıların üzerine dökün. 5 dakika bekledikten sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
    • Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.

    Malzemeler
    Yapılışı