Cevizli Yufka Kebap

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Cevizli Yufka Kebap

    Cevizli Yufka Kebap Malzemeleri

    • 4 adet yufka
    • 300 gram ceviz
    • 2 bardak süzme yoğurt
    • 2 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı biber saçası
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • Tereyağı
    • Sıvı yağ
    • Karabiber
    • Tuz

    Cevizli Yufka Kebap Yapılışı

    • Tereyağını eritin.
    • Cevizleri küçük parçalar haline getirin.
    • Yufkaları 2’ye katlayın ve tereyağı sürün.
    • Düz kısmına ceviz koyarak rulo yapın.
    • Yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin.
    • Yufkaları fırın tepsisine yerleştirin.
    • Üzerine tereyağ sürerek fırınlayın. 180 derecede 15-20 dakika yufkaların kızarması için yeterli olacaktır.
    • sosunu hazırlamak için tavada tereyağını eritin. Salça ve baharatları ekleyerek kavurun.
    • Başka bir kapta yoğurt ve sarımsakları çırpın.
    • Yufkaları sos ve yoğurt ile servis edin.

    Malzemeler
    Yapılışı