Cezeryeli Kup

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Cezeryeli Kup
    Malzemeler

    Cezerye için
    1 Kilo havuç
    2 Su bardağı toz şeker
    150 Gr. Fındık
    Muhallebi İçin
    3 Su bardağı süt
    2 Çay bardağı şeker
    1 Çay bardağı un
    2 Tatlı kaşığı mısır nişastası

    Yapılışı

    Cezerye Tarifi
    Havuçları yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayana dek haşlayın. Haşlanan havuçları süzün ve rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Rendelediiniz havuçları bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun. Havuçlar suyunu salıp şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun.

    Sonra havuçlar iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin. Fındıkları irice döküp havuçların içine ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Oluşan cezeryeyi sıcakken servis kaselerine veya kuplara paylaştırın.

    Muhallebi Tarifi
    Muhallebi malzemelerini orta ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocağı en kısık ayara getirip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Pişen kremayı mikserin yüksek ayarıyla biraz ılınana dek (5dk kadar) çırpın.

    Soğuyan cezeryenin üzerine ılınan muhallebiyi paylaştırın. Muhallebi soğuyunca üzerini hindistan cevizi ile kapatıp servis edene dek buzdolabında bekletin.