Çikolatalı Armutlu Pasta

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Çikolatalı Armutlu Pasta
    Malzemeler

    Çikolatalı Armutlu Pasta

    3 adet yumurta
    1 çay bardağı toz şeker
    Yarım çay bardağı su
    3 çorba kaşığı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Armut İçin
    4 armut
    1 su bardağı toz şeker
    Yarım çay bardağı su
    3 karanfil
    Krema İçin
    2 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 çay bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    2 çorba kaşığı köpürtülmüş şanti
    Üzeri İçin
    80 gram bitter çikolata
    1 poşet köpürtülmüş krem şanti

    Yapılışı

    Mikser yardımı ile şeker ve yumurtayı bir kapta 3-4 dakika çırpın. Vanilya, un, su ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin. 24 cm olan pasta çemberinizi yağladıktan sonra elde edilen karışımı dökün ve 180 derecedeki fırınınızda 20 dakika pişirin. Fırınınızın ısısını 160 dereceye düşürün ve bir 20 dakika daha pişirin.
    Pastanızın kreması için unu, şekeri, sütü, vanilyayı ve nişastayı tencerenize koyun. Kaynatırken çırpma teli yardımı ile karıştırmayı unutmayın.

    Kaynamaya durunca altını kapatın ve soğuması için bir kenara bırakın.
    Pastanıza koyacağınız armut için armutlarınızı elma dilimi şeklinde dilimleyin. Başka bir tencereye şeker, su ve dilimlediğiniz armudu koyun. Karanfili tencereye atmayı unutmayın. Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateş ile pişirin.

    Pişme bitince kevgirle armutları tencereden alın, bir tabağa koyun ve onu da soğutun.
    Kekiniz fırından çıkınca ve soğuyunca kalıptan çıkarın, enine üçe bölün. Pasta çemberini servis tabağınıza koyup, içine kekinizin ilk katını yerleştirin. İlk katın üzerini pişmiş armudun suyunu kullanarak ıslatın. Soğuyan kremanızın içerisine köpürtülmüş şantinizden iki-üç kaşık koyun ve karıştırın.

    Kremanızın yarısını ilk kat kekin üstüne dökün ve yayın. Küp şeklinde doğradığınız armut parçalarını koyun. Çikolata rendeleyin. İkinci kat kekiniz ile ilk kat kekinizin üstünü kapatın, hafifçe bastırın.

    Yine armut suyu ile ıslatmayı unutmayın. Kremanın arta kalanını ikinci kat kekinize sürün. Yine küp armut ve çikolata koyun. Pastanızın en üstüne üçüncü kat kekinizi kapatın ve yine hafifçe bastırın.
    Buzdolabınızda bir-iki saat beklesin. Son olarak pastanızı çemberden çıkarın, üst ve kenar kısımlarını krem şanti ile döşeyin. En üstüne de elma dilimi şeklindeki armutlarınızı ve rendelediğiniz çikolataları döşeyip servis edin.