Çikolatalı Çilekli Güllaç

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Çikolatalı Çilekli Güllaç

    Çikolatalı Çilekli Güllaç Malzemeleri

    • 8 tane güllaç yaprağı
    • 6 su bardağı süt
    • 1 buçuk su bardağı şeker
    • 100 gr sütlü çikolata
    • 2 buçuk kaşık kakao
    • Çilek
    • Damla çikolata

    Çikolatalı Çilekli Güllaç Yapılışı

    • Fırın tepsisi veya tart kalıbında güllaçları ıslatın ve yumuşatıp başka bir kalıba alın.
    • Tencerede şeker ve kakaoyu karıştırın.
    • İçine 3 su bardağı sütü ekleyin, karıştırın.
    • Kaynayınca altını kapatıp çikolataları ekleyin ve karıştırın.
    • Çikolata içinde eriyince sütün kalan kısmını da ekleyin.
    • İlk güllaç yaprağını büyük bir kaba alın.
    • Üzerine 1 kepçe sostan gezdirin ve yumuşayınca hemen tart kalıbına alın. Tart kalıbına koyunca birazcık sostan yine gezdirin üzerine.
    • Tüm katlar için aynı işlemi yapın, her güllaç yaprağında bir çilek ve damla çikolata koyun.
    • En üst katı yaptıktan sonra kalan sosunuzu tepesine dökün, büyük tepsinizde sostan kaldıysa onu da dökün ve yaklaşık 2 saat oda sıcaklığında bekletin.
    • Buzdolabında soğutarak servis yapın.

    Malzemeler
    Yapılışı