Çikolatalı Tart

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Çikolatalı Tart
    Malzemeler

    Hamur için

    250 Gr.Un

    125 Gr.Tereyağı

    2 Yemek kaşığı pudra şeker

    1 Çimdik tuz

    2/3 Çay bardağı çok soğuk su

    İç dolgusu için

    200 ml.Taze krema

    80 Gr.Sütlü kuvertür çikolata

    120 Gr.Bitter kuvertür çikolata

    100 Gr.Labne

    Süsleme için

    10-12 Adet badem

    2 Tatlı kaşığı esmer şeker

    1 Tatlı kaşığı tereyağı

    Nane yaprağı

    Yapılışı

    Hamur için; buzdolabından çıkardığınız tereyağını küp küp kesip bir tabak içerisine alın. Bu şekilde buzdolabında 10 dakika daha soğutun. Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız soğumuş tereyağını ekleyin. Üzerine buzlukta soğuttuğunuz suyu birkaç seferde ekleyin. Robotu birkaç sefer aralıklı olarak çalıştırarak karışımın kum tanecikleri haline gelmesini sağlayın.

    Hamurla mümkün olduğu kadar az temas ederek bir yağlı kağıt ya da streç film arasına alarak birleştirin ve dolaba koyun. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra, 2 yağlı kağıt arasına yerleştirdiğiniz hamuru bir merdane yardımıyla kalıbınızın ölçülerine uygun olarak incecik açın. Hamurunuzu kalıba yerleştirin. Kenarlarından çıkan fazlalıkları alın ve hamuru kalıbın şeklini iyice almasını sağlayacak şekilde hafif hafif bastırın.

    Hamurun üzerine çatalla delikler açın ve uygun büyüklükte bir yağlı kağıt yerleştirerek kabarmasını önlemek için nohut gibi ağırlık yapabilecek herhangi bir bakliyat yerleştirin. Önceden ısınmış 170 derece fırında kenarları hafif pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra dışarı alıp nohutları tartın üzerinden alın ve iç kısımlarının da pembeleşmesi için biraz daha pişirin. Tartı ılıması için bir kenara alın. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.

    İç dolgu için; taze kremayı orta büyüklükte bir tencerede ısıtın fakat kaynamasına izin vermeyin. Kaynama noktasına yaklaşıp üzerinde ufak kabarcıklar oluştuğunda kremayı ateşten alın ve içerisine ufak parçalar halindeki çikolatayı ekleyerek bir spatula veya tahta kaşık ile çikolatalar iyice eriyene kadar karıştırın.

    Labneyi de ekleyip tekrar iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı buzdolabında yaklaşık 1 saat soğutun. (Çikolatalı iç dolgunun hazırlanma işlemini tart hamurunuzu buzdolabında soğuturken yapabilirsiniz).

    Soğuttuğunuz çikolatalı karışımı mikser ile birkaç dakika çırparak kabarmasını sağlayın ve tart hamurunun üzerine yayın. Küçük bir tavada tereyağını eritin, esmer şekeri ekleyip biraz karıştırın. Bademleri de ekleyin. Elde ettiğiniz şekerli bademlerle ve nane yapraklarıyla tartınızı süsleyin.

    Servis edene kadar buzdolabında muhafaza edin