Çilekli Ekmek Tatlısı

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Çilekli Ekmek Tatlısı
    Malzemeler

    Çilekli Ekmek Tatlısı

    4 Dilim tost ekmeği
    250 Gr. Şeker
    1 Yemek kaşığı nişasta
    Tereyağ
    2 Su bardağı su
    500 Gr. Çilek
    Üzeri için
    Dondurma yada kaymak

    Yapılışı

    Tost ekmeklerini tereyağı erittiğiniz tavada arkalı önlü kızartın. Bir taraftan bir
    tencerede 2 su bardağı su, şeker ve çilekleri kaynatın.Çilekler yumuşayınca sudan
    çıkarıp 1 yemek kaşığı nişasta ile çırpın.

    Kızarttığınız ekmek dilimlerini, çilekleri
    çıkardığınız şekerli suya batırıp arkalı önlü çekmesini sağlayın ve servis tabağına
    alın. Hazırladığınız çilek püresini, bir dilim tost ekmeğinin üstüne sürüp diğer dilimle üzerini kapayın. Üzerine dondurma veya kaymak ekleyerek servis yapabilirsiniz.