Çıtır Beyti

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Çıtır Beyti
    Çıtır Beyti
    dakika
    Malzemeler

    1 Paket baklavalık yufka

    Köftesi için

    400 Gram kıyma

    1 Adet yumurta

    1 Adet soğan

    Kafi derecede galeta unu

    Tuz ve baharatlar

    Üzerine sürmek için

    1 yumurta sarısı

    Sos için

    2 Yemek kaşığı tereyağ

    2 Yemek kaşığı sıvıyağ

    2 Yemek kaşığı salça

    Bir miktar sıcak su

    Yapılışı

    Yufkalarımızdan 2, baklavalık ise 3 adet alıp üst üste koyunuz. Her bölgeye hafifçe su serpiniz. İnce ince doğradığınız soğan, kıyma, yumurta, galeta unu, tuz ve baharatlarla hazırladığınız kıymayı rulo yapıp, yufkaların kenarına koyunuz. Sıkıca sarıp, iki parmak genişliğinde dilimlere bölünüz.

    Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişiriniz. Sos için, yağı tavada hafif kızdırıp salça ve suyu ekleyiniz. Sıcakken, çıtır beytilerin üzerinde gezdiriniz.

    Yoğurt, közlenmiş sebze ve maydanozla servis ediniz.