Çorbalar Hakkında Pratik Bilgiler

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Çorbalar Hakkında Pratik Bilgiler

    Çorbalar Hakkında Pratik Bilgiler 

    Çorba katı olmuş ise, üzerine biraz kaynatılmış su katılarak karıştırılır.Tam tersine fazla sulu olmuş ise,daha çok kaynatılır.Eğer çok kaynatılması halinde bazı malzemeler ezilerek görüntüyü bozacaksa,biraz tel şehriye pişirerek veya hafif un kavurarak çorbaya dökülür.Böylece çorbanın koyulaşması sağlanabilir.

    Un ve yoğurt çorbalarına haşlanmış nohut veya bezelye katılırsa görüntü ve lezzetini güzelleştirir.

    Tuz, her yemekte olduğu gibi,çorbalara da pişeceğine yakın katılmalıdır.

    Sütlü ve süt terbiyeli çorbalara,nane yerine ince kıyılmış maydanoz daha uygundur.

    Yeşil mercimeğin pişerken suyu azalırsa, etlerde olduğu gibi kaynamış su dökülmelidir.Soğuk su dökülürse ,mercimekte nahoş kokulu bir renk meydana gelir.

    Çorbanın tuzu fazla kaçmışsa, içine biraz şeker atılabilir.Ya da servisten önce çıkarılmak üzere soyulmuş bir iki patates atılabilir.

    Tavuk derisi birkaç diş sarmısak rondo veya robottan geçirilir ve biraz da kavrularak çorbaya katılırsa, hem tavuk derisi değerlendirilmiş olur, hem de çorba has bir lezzet kazanır.

    Tavuk veya et suyu çorbaya lezzet kazandırdığı için bunlarla birlikte tereyağı kullanmaya gerek yoktur.Aslında sağlıklı olanı da et suyu ile yetinmelidir.

    Et ve tavuk suyu çok besleyici olduğu için diyet yapanların bundan kaçınmaları gerekir.Bunun için, çorba biraz koyuca pişirilir.Bir miktar diyet li hastaya ayrılır.Normal su ile sulandırılır.Geri kalanına et suyu dökülebilir.

    Malzemeler
    Yapılışı