Dilim Börek Hazırlanışı

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Dilim Börek Hazırlanışı
    Malzemeler

    Dilim Börek 

    4 adet yufka

    Yarım su bardağı sıvı yağ

    Yarım su bardağı süt

    1 adet yumurta

    İç malzemesi için:

    3 adet patates

    1 adet soğan, tuz, karabiber

     

     

     

    Yapılışı

    İç malzemesinin hazırlanması; patates ve soğan soyulur, yıkanır. Soğanlar ince doğranır, patatesler rendelenir. Bir tavada yağla kavrulur. Üzerine tuz ve kara biber ilave edilerek harmanlanır.

    1- Süt ve yağ karıştırılır.

    2- Yufkalar düz bir zemine serilir. 3 yufka hazırlanan karışımla yağlanarak üst üste konur.

    3- Hazırlanan iç, üzerine orantılı şekilde yayılır, yufka da üzerine serilerek yağlanır.

    4- Dört yufka birlikte rulo şeklinde sıkı sıkı sarılır. Bir parmak kalınlığında kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. kalan yağ ve süt karışımına bir yumurta kırılır, karıştırılır. Böreklerin üzerine sürülür. Pembeleşinceye kadar pişirilir.