Doğaba Çorbası

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Doğaba Çorbası
    Doğaba Çorbası
    dakika
    Malzemeler

    1,5 Su bardağı aşurelik buğday

    750 Gr.Kemikli koyun eti (kol veya kaburga)

    500 Gr.Süzme yoğurt

    1 Yumurta

    1 Yemek kaşığı un

    2 Yemek kaşığı tereyağı

    Nane, Kekik, Kırmızı pulbiber, Tuz

    Köfte İçin

    250 Gr.Kıyma

    1 Çay bardağı pirinç

    Nane, Kekik, Karabiber, Tuz

    Yapılışı

    Buğdayı akşamdan ıslatalım, ertesi gün yıkayıp süzelim. Buğdayı üzerini geçecek kadar suyla bir taşım kaynatın, ilk suyunu dökün. Buğday  ve kemikli eti düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra yarım saaat pişirin.

    Köfte için; pirinci iki üç saat sıcak suda bekletin. Süzüp bir bezin arasında kurulayın ve robottan geçirin. Un haline gelmiş pirinçlere kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun.

    Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın. Süzme yoğurdu tencereye alın. Yumurta ve unu ekleyip çırpın. Biraz su ekleyip  boza kıvamında bir karışım elde edin.

    Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edelim. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyerek pişirin. Tuzunu ayarlayıp tencereyi ocaktan alın. Tavada tereyağını kızdırın. Pulbiber ve nane  ekleyip karıştırın.

    Hazırladığımız sosu yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.