Zeytinyağlı Dolma Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinyağlı Dolma Tarifi
    Malzemeler

    Zeytinyağlı Dolma

    2 su bardağı pirinç

    75 gram civarında kuru soğan

    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

    2 çorba kaşığı kuşüzümü

    1,5 su bardağı zeytinyağı

    1 demet dereotu

    1 demet maydanoz

    1 demet nane, 1 tatlı kaşığı şeker

    2 adet limon, tuz,karabiber

    dolma buharı

    Yapılışı

    1- İnce doğranmış soğan ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur.Pirinç yarım saat kadar sıcak suda bekletilir.Sonra yıkanır ve süzülür.Soğanların üzerine dökülür.

    Pirinç de biraz kavrulur.Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzüm, tuz ve şeker ilave edilir.kapağı kapatılır.Suyunr çekinceye kadar ağır ateşte pişirilir,

    2- Ocaktan alınınca içine, ince kıyılmış dereotu,maydanoz,nane,baharatlar,bir limon suyu katılır ve karıştırılır. (ikinci limon dilimlenerek dolmanın üzeri süslenir.)