Dolma

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Dolma

    Dolma Malzemeleri

    • Soğan 6 büyük boy – 600 gr
    • Zeytinyağı 3/4 su bardağı – 150 gr
    • Çamfistığı 2 yemek kaşığı – 20 gr
    • Pirinç 1 1/3 su bardağı – 240 gr
    • Domates 3 küçük boy – 250 gr
    • Tuz 3 tatlı kaşığı – 18 gr
    • Şeker 2 tatlı kaşığı – 8 gr
    • Su (sıcak) 2 1/4 su bardağı – 500 gr
    • Kuşüzümü 2 yemek kaşığı – 20 gr
    • Yeşil biber (dolmalık) 12 orta boy – 850 gr
    • Maydanoz 1 küçük demet – 40 gr
    • Dereotu 1 küçük demet – 30 gr
    • Taze nane 10-15 yaprak – 10 gr
    • Tarçın 1 tatlı kaşığı – 2 gr
    • Kara biber 3/4 tatlı kaşığı – 1.5 gr
    • Yenibahar 3/4 tatlı kaşığı – 1.5 gr
    • Limon suyu 2 yemek kaşığı – 20 gr

    Dolma Yapılışı

    • Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür, fistıkların sararması için birkaç dakika açık olarak karıştır.
    • Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez daha çevir.
    • Domatesleri yıka, birini ayır, diğerlerini tencereye rendele,
    • 2 tatlı kaşığı tuz, şeker ve 1 su bardağı su ile tencereye kat, karıştır, üzerine kuşüzümünü serp, önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 10-15 dakika pişir.
    • Diğer yanda biber, maydanoz ve dereotunu yıka,
    • biberin sap kısımlarını bastırarak çıkar ve çekirdeklerini boşalt,
    • içlerine kalan tuzu serp.
    • Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince kıy, nane ve baharat ile birlikte pilava ekle, 10 dakika dinlendir.
    • Kalan domatesi dörde bölüp, yarım santimetre kalınlıkta doğra.
    • Biberleri hazırlanan içle doldur üzerlerini domates dilimleriyle kapat, yayvan bir tencereye diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak koy.
    • Kalan 1/4 su bardağı sıcak suyu ekle, yaklaşık 50 dakika pişir.
    Malzemeler
    Yapılışı