Ekşili et tarifi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Ekşili et tarifi

    Malzemeler:

    1 kg kuzu eti
    2 soğan
    3 ortaboy domates
    2 sivri biber
    Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
    1 su bardağı su
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 limon
    Yarım demet maydanoz
    2 çay kaşığı tuz
    2 çay kaşığı karabiber

    Yapılışı:

    Kuzu etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp etler suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Soğanları ve domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın. Sivri biberleri biraz irice doğrayın.
    Etler pişmeye yakın ayçiçeği yağı, su, soğan ve biberleri ekleyip birlikte kavurun.

    Domatesleri ve 1 bardak suyla karıştırdığınız salçayı ilave edin.
    20-25 dakika daha pişirin.

    İnce kıyılmış maydanoz, 1 limonun suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
    Yemeği 2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp sıcak servis yapın.

    Malzemeler
    Yapılışı