El Açması Patatesli Börek Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    El Açması Patatesli Börek Tarifi
    Patatesli Börek Tarifi
    dakika
    Malzemeler

    Hamuru İçin:

    • 1 tane yumurta
    • 2 kaşık yoğurt
    • 1.5 çay bardağı kadar sıvı yağı
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • Tuz
    • 1 kilo undan 1 çay bardağı kadar eksik un

    İçi İçin:

    • 5-6 adet haşlanmış patates
    • 1 tane soğan
    • İstediğiniz baharatlardan
    • Tuz
    • 1 kaşık tereyağı

    Yağlamak İçin:

    • 125 gr erimiş tereyağı

    Sosu İçin:

    • 1 tane yumurtanın sarısı
    • 2 kaşık yoğurt

    Üzeri İçin:

    • Susam
    Yapılışı

    İçi için; tereyağında ince ince doğradığımız soğanı kavuralım.

    Üzerine haşlanmış patatesleri, tuzu ve baharatları koyup iyice karıştıralım.

    Sonra harcımızı soğumaya bırakalım ve eşit şekilde ikiye bölelim.

    Hamuru için; bir kaba yoğurdu, yumurtayı ve sıvı yağı koyup karıştıralım.

    Üzerine kuru mayayı, tuzu ve unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.

    Hamuru 4 eşit parçaya bölelim.

    Bir parça hamuru önce merdane ile sonra oklava ile açabildiğimiz kadar açalım.

    Daha sonra üzerine 4 yemek kaşığı tereyağı döküp yayalım ve hamuru elimizde büyütebildiğimiz kadar büyütelim.

    Sonra resimdeki gibi kıvırıp donmasını bekleyelim.

    Kalan 3 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayalım.

    Donan 1. hamuru az unlayalım ve tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirelim.

    Üzerine patatesli harçtan serpip hazırladığımız 2. hamuru üzerine kapatalım.

    Bir kaseye yoğurdu ve yumurtanın sarısını koyalım ve çırpalım.

    Böreğimizin üzerine yoğurtlu yumurtalı karışımdan sürelim. (1 tepsi böreğimizi hazırlamış olduk)

    Kalan 2 parça hamurumuzu da aynı şekilde hazırlayalım.

    Böreklerimizin üzerine susam serpelim ve sonra kare şeklinde dilimleyelim.

    Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.

    Not: 2 tepsi börek çıkıyor.

    Afiyet olsun…