Elma Çanağında Kadayıf

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Elma Çanağında Kadayıf
    Malzemeler

    Elma Çanağında Kadayıf

    3 Adet elma

    120 Gr.Tel kadayıf

    3 Çay kaşığı tereyağı

    1.5 Çay bardağı şeker

    3 Çay bardağı su

    1 Çay bardağı dövülmüş ceviz için

    Yarım çay kaşığı tarçın

    Limon suyu

    Üzeri İçin

    1 Paket labne peyniri

    4 Çorba kaşığı pudra şekeri

    Yarım çay kaşığı tarçın

    Yapılışı

    Elmalar ikiye bölünür ortaları kabak oyacağı ile çıkarılır. Oyuk elmaların içi az limon suyu ile ovulur bir tepsiye ters çevirilerek koyulur. Çıkan parçalar tencereye alınır üzerine su ve şeker ilave edilir kaynatılır.

    Şurup bir süzgeçten süzülerek. Kalan elma içleri, oyuk elmaların tabanına yerleştirilir. Ayrı bir tavada, kurutulmuş tel kadayıf tereyağ ilave edilerek kavurulur. Ceviz içi ve tarçın da ilave edilip ve karıştırılır.

    Bu karışıma şurup eklenir ve bir müddet bekletilir. Şurubu emen kadayıflar oyulmuş elmalara pay edilir.

    Üzeri, labne peyniri-tarçın-pudra şekeri karışımı ile süslenir.