Elmalı Ayva Tatlısı

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Elmalı Ayva Tatlısı
    Malzemeler

    Elmalı Ayva Tatlısı

    3 Adet ayva
    2 Su bardağı toz şeker
    2 Adet elma
    1 Su bardağı toz şeker
    1 Tatlı kaşığı tarçın
    Ceviz içi
    1 Adet limonun suyu
    Üzeri için
    Kaymak

    Yapılışı

    Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırıp içini temizleyin. Çıkardığınız çekirdekleri ve kabukların bir kısmını ayırın. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin.

    Temizlenen ayvaları tencereye dizin üzerine 2 bardak şekeri ilave edip birkaç çekirdeğini ve kabuğunu da katıp çok kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

    Bu sırada elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Üzerine şekeri ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine tarçını ve ceviz içini ilave edin soğuması için kenara alın.Pişen ayvaları servis tabağına alıp içlerini elmalı harç ile doldurun.

    Üzerinde kaymak ile servis edebilirsiniz.