Elmalı Piyaz Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Elmalı Piyaz Tarifi
    Elmalı Piyaz Tarifi
    dakika
    Malzemeler
    • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
    • 1 adet orta boy soğan,
    • 1 adet orta boy kırmızı veya yeşil elma,
    • 4-5 yaprak lahana veya marul,
    • 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
    • Yarım demet maydanoz,
    • Yarım adet taze limonun suyu,
    • 1 yemek kaşığı elma sirkesi veya 1 tatlı kaşığı normal sirke,
    • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber veya 1 çay kaşığı toz karabiber,
    • 1 tatlı kaşığı pul biber,
    • İsteğe göre çok az tuz.
    Yapılışı

    Önce soğanı yarım ay şeklinde ince ince dilimleyelim

    Sonra üzerine 1 çay kaşığı tuzu gezdirip 1 dakika beklettikten sonra elimizle bi güzel ovalım.

    Ovduğumuz soğanı iki defa suda yıkayalım ve soğanın suyunu süzdürüp salata kasesine koyalım.

    Bol su ile yıkanmış ve suyu süzülmüş maydanozu, marulu incecik şeritler halinde doğrayıp salata kasesine ilave edelim.

    Sonra haşlanmış kuru fasulyeyi ve incecik doğradığımız elmayı kaseye ekleyelim.

    En son olarak zeytin yağını, taze limon suyunu, sirkeyi, karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edip bi güzel karıştıralım.

    Elmaları yarım ay şeklinde incecik dilimleyip servis tabağının kenarlarına sıra ile dizelim.

    Ortasına kuru fasulyeli harcı döküp servis yapalım.