Enginarlı Pilav

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Enginarlı Pilav
    Malzemeler

    Enginarlı Pilav

    1 Su bardağı pirinç

    1,5 Su bardağı sıcak su

    1 Yemek kaşığı tereyağı

    1 Yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    2 Dal taze soğan, 2 Adet enginar

    1/2 Adet kuru soğan

    Yarım limonun suyu

    1 Adet kesme şeker

    Tuz, 1 Çimdik karabiber, 7-8 Dal dereotu

    Yapılışı

    Önce enginarları hafif diri kalacak şekilde pişirin. Bunun içinde yarım soğanınızı yemeklik doğrayıp, tam öldürmeden bir iki defa karıştırarak kavurun. Enginarların ağızları aşağıya gelecek şekilde soğanların üzerine dizin. Limon suyu ve kesme şekeri de ilave edip üstlerine gelecek kadar sıcak su ekleyin.

    Tencerenin kapağını kapatıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Bu arada 1 su bardağı pirinci ılık suya koyup 20 dakika kadar bekletin. Pişen enginarlarınızı kenara alıp iri küpler halinde doğrayın.

    Pilav tencerenize tereyağ ve ayçiçeği yağınızı koyup eritin. Üzerine doğranmış taze soğanlarınızı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Beyaz suyu çıkana kadar yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Enginarları, tuzunu ve karabiberini ekleyin. 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kontrol ederek pişirin.

    Piştikten sonra üzerine doğranmış dereotu koyup bir kağıt havlu kapatıp demlemeye bırakın. Demlendikten sonra bir tahta kaşıkla karıştırıp servis yapın.