Etimek Tatlısı

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Etimek Tatlısı

    ETİMEK TATLISI

    Herkes mutlaka tatlıyı çok sever. Size vereceğim bu tarif, tatlıseverlerin damak zevkine uygun ve vaz geçemeyeceği bir tatlı olacak. Tatlının tarifini vermeye başlıyorum;

    Malzemeler

    – 1 paket etimek (tuzsuz)

    – 4 su bardağı süt (1 su bardağı ayrılacak)

    – 2 yemek kaşığı şeker (muhallebisi için)

    – 2 yemek kaşığı un

    – 2 yemek kaşığı nişasta

    – 2 su bardağı toz şeker

    – 2 su bardağı su

    – 2 paket vanilya

    – 1 paket krem şanti

    Süslemek için:

    – Vişne

    Yapılışı

    Kare borcam bir tepsiye etimekleri dizin. Şekeri teflon bir tavaya alıp eriyene kadar sürekli karıştırın. Şeker iyi bir şekilde eridikten sonra iki bardak suyu ilave edip karıştırarak kaynatın. (Suyu ilave ettiğimizde şeker tekrardan bir araya toplanacaktır.

    Bu aşamada dikkatli olunması gerekmektedir.) Daha sonra hazır olan homojen karışımı etimeklerinizin üzerine her tarafı ıslanacak şekilde gezdirin. Daha sonra muhallebisini hazırlamak için orta boyutta olan bir tencereye üç su bardağı sütü, iki yemek kaşığı unu, iki yemek kaşığı şekeri ve nişastayı ilave ederek göz göz olana kadar pişirin.

    Ateşten alıp vanilyayı ilave edip karıştırın.Ilıdıktan sonra etimeklerinizin üzerine muhallebiyi yayın. Sonraki aşamada soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın. Etimeklerin üzerine döktüğünüz muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyide üzerine yayın. Çekirdekleri çıkarılmış olan vişnelerle üzerini süsleyin. Soğuk bir şekilde servis edin.

    TATLI YİYİN TATLI KONUŞUN 🙂