Etli Kapuska

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Etli Kapuska
    Malzemeler

    Etli Kapuska

    1 Adet lahana (1 Kg. Civarı)

    300 Gr. Kuşbaşı koyun eti

    3 Adet kurusoğan

    3 Yemek kaşığı sıvıyağ

    1 Yemek kaşığı domates salçası

    Tuz, karabiber, pulbiber

    Yapılışı

    Sıvıyağı tenecerede kızdırın, etleri ekleyin. Etler kabuk bağlayana kadar yüksek ateşte çevirin, altını kısın. Etler kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Yemeklik doğranmış kurursoğanı ekleyip kavurun.

    Salçasını da ekleyip biraz kavurduktans sonra üç su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Etler yumuşayıp pişmeye çok yakın olduğunda yıkanmış, iri doğranmış lahana yapraklarını, tuzunu ekleyin.

    Yine kısık ateşte, lahanalar pişene kadar bekleyin. Pul biber ve karabiber ekleyip, sıcak olarak servis yapın.