Etli Kuru Fasulye Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Etli Kuru Fasulye Tarifi
    Malzemeler

    500 gram kuru fasulye

    500 gram kemikli veya

    400 gram kemiksiz kuşbaşı et

    2 adet soğan

    1 yemek kaşığı domates salçası veya

    3 adet kırmızı biber

    Yapılışı

    1- Fasulye akşamdan ıslatılır. Suyu dökülür. Üzerine tekrar su dökülerek bir taşım kaynatılır. Sonra suyu süzülür. (Bu, kuru fasulyenin gaz yapıcı özelliğini azaltır.)

    2- Soğan ince doğranır.Etle birlikte yağda kavrulur.Et suyunu salıp çekince salça veya kübik doğranmış domates katılır. Biraz daha kavrulur.

    5-6 bardak sıcak su dökülür. Su kaynayınca fasulye ilave edilir. Kırmızı biber,iri doğranır, içine atılır.

    Biber kurutulmuş ise sapından kesilir, iyice yıkanır. Suyla bir taşım kaynatılır, sonra süzülür.

    İkiye bölünerek veya bütün olarak fasulyeye ilave edilir. Pişeceğine yakın tuzu da katılır. Suyunu tamamen çekmeden ocaktan alınır.

    Biraz dinlendikten sonra pilav ve salata ile servis yapılır.

    Not: Et yerine kıyma kullanılacaksa 250 gram kafidir.