Etli Sebze Çorbası

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Etli Sebze Çorbası
    Malzemeler

    Etli Sebze Çorbası

    3 Yemek kaşığı buğday

    250 Gr. Kemikli kuzu eti

    2 Adet kuru soğan

    2 Adet havuç

    1 Kerevizin yeşil sap ve yaprakları

    Küçük bir kase iri doğranmış beyaz lahana

    1 Yemek kaşığı sıvıyağ

    4-5 Adet tane karabiber

    Yapılışı

    Buğdayı akşamdan bol su ile yıkayıp, iki su bardağı su ile bir taşım kaynatın. Kaynayan buğdayların altını kapatıp ağzı kapalı olarak bırakın.

    Sabaha şişen buğdaylara iri parçalanmış eti ekleyip, düdüklüde kaynamaya bırakın. Buharı çıktıktan sonra düdüklüyü yirmi beş dakika pişirip, altını kapatın.

    Et ve buğdaylara lahanaları, soyup dörde bölünmüş soğanları, kerevizin sap ve yapraklarını, çubuk şeklinde doğranmış havuçları ekleyip, tuz ekin.

    Yeniden ocağa koyduğunuz çorbayı, buharı çıktıktan sonra beş dakika daha pişirin. Etin kemiklerini çıkarıp irice didikleyin.

    Tane karabiber eklediğiniz çorbanızı sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.