Firikli Acur Dolmasi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Firikli Acur Dolmasi

    Firikli Acur Dolmasi Malzemeleri

    • 500 gr. yağlı kıyma
    • 1 yemek kaşığı d. salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 250 gr. bulgur
    • 250 gr. firik
    • 2 kg. acur,
    • 2 baş kuru soğan
    • 1 baş sarımsak
    • Kırmızıbiber,
    • karabiber,
    • tuz
    • Yeteri kadar su

    Firikli Acur Dolmasi Yapılışı

    • Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır).
    • Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür.
    • Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur.
    • Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur.
    • Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir.
    • Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur.
    • Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur.
    • Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir.
    • Servise sunulur.
    • Afiyet olsun.
    Malzemeler
    Yapılışı