Fırında Karnabahar

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Fırında Karnabahar

    Fırında Karnabahar Malzemeleri

    • Yarım kilo karnabahar
    • 1 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
    • 1 su bardağı parmesan
    • Sos için Malzemeler:
    • 1 paket krema
    • Yarım su bardağı süt
    • 100 gram çedar peyniri

    Fırında Karnabahar Yapılışı

    • Karnabaharı kaynar suda 5 dakika haşlayın.
    • Bir kasede un ve sarımsak tozunu karıştırın.
    • Yumurtaları çırpın.
    • Bir kasede ekmek kırıntısı ve rende parmesanı karıştırın.
    • Karnabaharlar soğuyunca önce unlu karışıma bulayın ardından yumurtaya batırın ve son olarak da ekmek kırıntısı ve parmesan karışımıyla kaplayın.
    • Fırın kabına dizin 190 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
    • Sos için; krema ve sütü sos tenceresine alıp kaynama noktasına getirin, ardından rendelenmiş peyniri ilave edip eriyene kadar ve sos kıvam alana kadar karıştırın.

    Malzemeler
    Yapılışı